Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Br├╝cke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

woensdag 9 juni 2010

Nieuwsberichten 9 juni 2010

Delta Tour Zeeland aan derde editie toe

09/06/10 12u45
Vrijdag start met een proloog in Hulst de derde editie van de Delta Tour Zeeland. Deze driedaagse Nederlandse categorie 2.1 wedstrijd wordt zondag afgesloten in Terneuzen. Er nemen 16 teams deel waarvan er met Garmin en Rabobank twee het ProTourstatuut hebben. Met Landbouwkrediet, Topsport Vlaanderen, Palmans-Cras, Qin CT en Veranda's Willems starten ook vijf Belgische ploegen.

Het geheel wordt traditioneel vrijdag op gang geschoten met een proloog in de straten van Hulst. Daags nadien gaat het van Middelburg naar Goes over een afstand van 191,3 kilometer met daarin de beruchte passages aan de Zeelandbrug en de Oesterdam.

De Delta Tour Zeeland wordt afgesloten met de etappe met start en aankomst in Terneuzen. Dit 195,8 kilometer lange traject, met doortochten in Schoondijke, Breskens, Philippine en Axel, wordt doorspekt met zowat 11,42 kilometer kasseistroken. Vorig jaar ging de eindzege naar de Amerikaan Tyler Farrar, die ook nu weer van de partij is. (belga/ddh)

De ritten:
Vrijdag 11 juni: Proloog in Hulst (2,7 km)
Zaterdag 12 juni: Middelburg-Goes (191,3 km)
Zondag 13 juni: Terneuzen-Terneuzen (195,8 km)

De deelnemende ploegen:
Garmin-Transitions, Rabobank, Andalucia-Cajasur, Carmiooro-NGC, ISD-Neri, Landbouwkrediet, Skil-Shimano, Topsport Vlaanderen, Vacansoleil, Xacobeo-Galicia, Jo Piels, Palmans-Cras, Qin CT, NetApp, Van Vliet-EBH, Veranda's Willems