Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

donderdag 12 mei 2011

Nieuwsberichten 12 mei 2011

do 12 mei 2011
OOST-SOUBURG – De bruggen over het kanaal door Walcheren zijn in de zomer een bron van ergernis op. Door het grote aantal boten lijken de bruggen continue open te staan. Als door een open brug de trein gemist wordt is de ergernis nog groter.
De bruggen worden centraal vanuit het nautische centrum in Vlissingen bediend door de provincie Zeeland. Ook de bruggen over de Arne en de Zeelandbrug gaan open en dicht vanuit Vlissingen.
Bloktijden
Het open en dicht gaan van de bruggen gebeurt tijdens bloktijden. Dat is de tijd die de brug tijdens een uur open mag gaan om boten door te laten. Voor elke brug geldt een andere bloktijd. Dat heeft te maken met de aansluiting op het openbaar vervoer. De bloktijden zijn afgestemd op de dienstregeling van Connexxion en de treinen.
Treinen
Omdat het niet mogelijk is om de bloktijden dagelijks aan te passen zijn ze alleen op treinen afgestemd die Zeeland uit gaan. Met treinen die richting Vlisingen rijden kan geen rekening worden gehouden.
Hulpdiensten
Als er een ambulance richting Goes moet rijden wordt dat met het nautische centrum afgestemd. Hierdoor kan de ambulance altijd een weg kiezen zonder oponthoud door een openstaande brug.