Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

woensdag 8 juni 2011

Nieuwsberichten 08 juni 2011

Maatregelen om verkeerschaos N59 bij Zierikzee te voorkomen


ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat treft maatregelen om komend weekend verkeerschaos op de N59 bij Zierikzee te voorkomen.
Afgelopen Hemelvaartweekend stonden automobilisten meerdere malen vast rond het kruispunt met de N256, de weg naar de Zeelandbrug. 

Een combinatie van vakantieverkeer en tijdelijke verkeerslichten was de oorzaak van de soms kilometers lange files. "Die schakelen niet op aanbod, maar op vaste tijden", legt woordvoerster Lia van Dijke van Rijkswaterstaat Zeeland uit. Daardoor kan het gebeuren dat een hele rij auto's onnodig voor rood licht staat te wachten. In de dagen rond Hemelvaartsdag heeft dit niet alleen tot files, maar ook tot onveilige situaties op de Rijksweg geleid. Automobilisten die vast stonden draaiden bijvoorbeeld door over het naastgelegen fietspad te rijden.

Om te voorkomen dat er over enkele dagen weer lange files ontstaan, worden de tijdelijke lichten anders afgesteld. "Mocht het onverhoopt toch erg druk worden, dan hebben we verkeersregelaars achter de hand", zegt Van Dijke. Ook wordt de situatie op de weg extra goed in de gaten gehouden door Rijkswaterstaat.

Gelet op de bezettingsgraad van campings, bungalowparken en hotels op Schouwen-Duiveland, denkt VVV-directeur Sylvia de Geest dat het minstens even druk wordt op het eiland als vorig weekend. "De weersverwachting is wat minder, maar de mensen die geboekt hebben komen sowieso. Als het weer erg goed is, komen daar nog veel extra dagjesmensen bij." De ANWB verwacht dat het vooral tweede pinksterdag een 'dag vol files' wordt. Volgens Edwin Gerritsen van de verkeersinformatiedienst is de uiteindelijke drukte opde N57 en de N59 sterk afhankelijk van het weer.