Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

vrijdag 19 augustus 2011

Nieuwsberichten 19 augustus 2011


Ontslagen bij Geelhoed Betonwapening‘S-HEER ARENDSKERKE - Geelhoed Betonwapening bv in 's-Heer Arendskerke moet 16 van de circa 65 werknemers ontslaan.
Dat bericht directeur Leendert Geelhoed. Het personeel is vanmiddag volledig geïnformeerd in bijzijn van FNV-vakbondsman Daan Withagen.

De ontslagen zijn noodzakelijk om het voortbestaan van het bedrijf mogelijk te maken, staat in de verklaring van directeur Geelhoed. Het bedrijf heeft door de economische crisis al te lange tijd te weinig werkaanbod. Pas op langere termijn verwacht de onderneming een licht herstel in het aantal opdrachten.

Withagen en de CNV onderkennen de problemen bij het bedrijf maar zijn het niet eens met de gekozen oplossing. Volgens Withagen heeft Geelhoed als één van de weinigen in de gespecialiseerde aannemerij veel geïnvesteerd in opleidingen en personeelsbeleid en kent het bedrijf langdurige arbeidsverbanden, maar zwicht de onderneming nu voor de concurrentie die al langer met losse, goedkopere inhuurkrachten werkt. Er is geen formeel sociaal plan, maar Geelhoed heeft toegezegd de ontslagenen te helpen bij het vinden van nieuw werk.

De familieonderneming bestaat 55 jaar en is betrokken geweest bij veel grote bouwwerken in Zeeland en daarbuiten, zoals de Zeelandbrug, Stormvloedkering, de kerncentrale Borssele en de Westerscheldetunnel.Bron: PZC