Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

dinsdag 2 augustus 2011

Nieuwsberichten 2 augustus 2011


Zorghotel laat nog langer op zich wachtenKATS - Hoewel het al bijna twee jaar stil is rond het plan, gaat de gemeente Noord-Beveland er nog altijd vanuit dat aan de voet van de Zeelandbrug een congrescentrum met zorghotel komt.
Dat zegt wethouder Adri van der Maas.

Het plan is afkomstig van de Goese ondernemer Gé, eigenaar van onder meer Chinees-Indisch restaurant Nian Hao aan de Wijngaardstraat. Hij lanceerde het al in 2003, maar daarna bleef het lange tijd stil. Twee jaar geleden leek er eindelijk schot in te komen. Gé vroeg de gemeente toen om te beginnen met de bestemmingsplanprocedure. "Toch is het daarna weer stil gebleven", zegt Van der Maas. "Wij zijn er als gemeente helemaal klaar voor en kunnen bij wijze van spreken morgen beginnen met de procedure."

Volgens de wethouder speelt het slechte economische klimaat een rol in de vertraging. "De ondernemer zegt op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden binnen het segment van congressen en zorg."

Van der Maas zegt dat het plan zeker niet van de baan is. "De laatste keer dat ik sprak met de initiatiefnemer en zijn adviseur heb ik dit nadrukkelijk aan de orde gesteld. Als het niks wordt, hebben we daar begrip voor, maar dan wil ik het wel graag weten. Ze zeggen dat dit niet het geval is."

De wethouder heeft, ondanks de ervaringen tot nu toe, nog hoop dat de procedure binnen afzienbare tijd kan worden opgestart. "Ik ben een positief ingesteld mens. Maar het wordt nu wel een keer tijd om te beginnen."

De initiatiefnemers zelf konden gisteren geen reactie geven. Gé verwijst zoals gewoonlijk naar een woordvoerder, maar die was niet bereikbaar.

Het plan bestond aanvankelijk uit een congrescentrum met hotel. Later is daar het onderdeel zorg aan toegevoegd. Het zorghotel kan zich onder meer richten op patiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen, maar wel zorg behoeven. De gemeente had geen bezwaar tegen deze toevoeging, zolang er aan de vorm van het complex niets zou veranderen.
Bron: PZC