Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

maandag 8 augustus 2011

Nieuwsberichten 8 augustus 2011


Zeelandbrug afgesloten na duikongeluk


De Zeelandbrug in de N256 Goes - Zierikzee is zondagmiddag vanaf 16:15 uur in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te bieden bij het zoeken naar een vermiste duiker.

Volgens 112zeeland.nl hebben de hulpdiensten een kleine zoekactie gehouden.

De duiker zou weer veilig aan de kant zijn gebracht, waarna de hulpdiensten rond 18:00 uur konden inpakken.

Zoektocht naar vermiste duiker maandag verder


 Een dregteam gaat maandag in de Oosterschelde verder zoeken naar de duikinstructeur die zondag vermist raakte. Dit meldt het Korps Landelijke Politiediensten zondag. De 55-jarige duiker uit het Belgische Oostmalle verdween zondag onder water nadat hij onwel was geworden.
De zoektocht werd zondagmiddag gestaakt, omdat er geen reële overlevingskans meer was voor de man. Hij was zondagochtend met een groep aan het duiken bij de Gorishoeksedijk bij Scherpenisse. Toen hij samen met een leerling boven kwam, raakte hij onwel en verdween weer onder water.

Later op de dag kwam er opnieuw een duiker in de problemen in de Oosterschelde. Rond 16.15 uur werd melding gemaakt van een duiker in nood tussen Zierikzee en de Zeelandbrug. Toen de kustwacht arriveerde bleek dat de man zelf aan de oppervlakte was gekomen en zijn reddingsvest had geactiveerd. Zwemmend wist hij de kant te bereiken waar hij door ambulancepersoneel is opgevangen.ZIERIKZEE - De duiker die zondag middag als vermist werd gemeld op de Oosterschelde bij Zierikzee is terecht.
Het gaat niet om de 55-jarige Belgische duiker die vanochtend zoek raakte bij Scherpenisse. Die wordt nog steeds vermist. De eerste melding vanaf de duikplek naast de Zeelandbrug bij Zierikzee kwam rond 16.20 uur binnen. De KNRM, de brandweer en de ambulancedienst rukten daarop uit.

Al snel kwam het bericht binnen dat de duiker zichzelf in veiligheid had weten te brengen. De duiker moest wel even door een ambulanceteam worden onderzocht, maar hij bleek ongedeerd.Meer info & Foto's : 112Zeeland