Z E E L A N D B R U G, Zeeland-Brücke , Zeeland Bridge , La Zelandoponto , Zeelandbroen

vrijdag 23 augustus 2013

Nieuwsberichten 23 augustus 2013

 AUTO BOTST OP AMBULANCE
Auto botst op ambulanceOmstreeks kwart over 7 kregen de brandweer en de ambulance de oproep voor een ongeval met beknelling op de Weg naar de Val. Ter plaatse bleek het ongeval op de Zeelandbrug zelf te zijn, waarna meerdere brandweer voertuigen en ambulances werden opgeroepen. Eveneens werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. Deze heeft wel bij het ongeval rondgevlogen, maar is toen afgemeld en terug gevlogen naar Rotterdam. Op de Zeelandbrug was een auto achterop de ambulance gereden die stilstond. De ambulance had een reguliere rit. Beide voertuigen zijn door bergingsvoertuigen weggesleept. Volgens de politie zijn er vijf personen per ambulances vervoerd naar het ziekenhuis.

Bron: 112 zeeland

Grote verkeershinder Zeeuws strandverkeer door ongevallen

23 augustus 2013, 19:45
Zeeuwse strandgangers ondervinden vrijdagavond grote hinder onderweg naar huis. Door ongevallen op de A58 en de Zeelandbrug staan er lange files. Alleen de route via de Neeltje Jans (N57) biedt filevrij soelaas. 

Op de A58 richting Bergen op Zoom blijft bij Rilland voorlopig de rechterrijstrook dicht. Vrijdagmiddag belandde een maaimachine ondersteboven in de naastgelegen greppel. De bergingswerkzaamheden zullen nog enige tijd duren. Achter de plaats van het ongeval staat 8 kilometer file. 

Op de Zeelandbrug (N256) gebeurde aan het begin van de avond een ernstig ongeval. De rijbaan is in beide richtingen afgesloten. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de brug waarschijnlijk nog uren afgesloten blijft. 

Vanwege het mooie weer en Sail Vlissingen was het vandaag erg druk in Zeeland. Omdat beide ontsluitingen gestremd zijn, moet terugkerend verkeer onderweg naar West-Brabant of Zuid-Holland gebruik maken van de N57. Brabanders kunnen ook kiezen voor de route via Antwerpen. Dan zal wel tol betaald moeten worden bij de Westerscheldetunnel (N62). 
Update 20:11 uur
Bij het ongeval op de Zeelandbrug is een personenauto in aanrijding gekomen met een ambulance. Ten minste een persoon raakte hier bij gewond. De Politie Zeeland hoopt dat de brug rond 21:30 uur weer in gebruik is. Een opgeroepen traumahelikopter was uiteindelijk niet noodzakelijk en maakte rechtomkeert. 
Update 20:12 uur
Het bergen van de maaimachine bij Rilland duurt langer dan aanvankelijk werd aangenomen. Om de tractor weer op zijn wielen te krijgen is een tweede berger nodig. 
Update 20:37 uur
De bergingswerkzaamheden bij Rilland zijn gestaakt. Later, waarschijnlijk vannacht, zal de maaimachine weggehaald worden. Dit betekent goed nieuws voor het verkeer. De file lost op. Verkeer richting West-Brabant hoeft niet meer om te rijden via de N57. 
Update 20:40 uur
Op de Zeelandbrug is de afwikkeling van het ongeval in volle gang. De Politie Zeeland laat weten dat de personenauto op een stilaande ambulance botste. Alle gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Naar verluidt gaat het om vijf personen.
Update 21:00 uur
De Zeelandbrug is in beide richtingen vrijgegeven. Er staan nog wel flinke files. Er wordt nog 25 minuten vertraging gemeten. De verwachting is echter dat dit snel zal afnemen.